Over ons

De OnlineZorginnovator combineert praktische zorgervaring met academische kennis om innovatieve oplossingen blijvend te implementeren in zorgorganisaties. Wij geven zorgprofessionals de kennis en tools in handen om succesvol te blijven innoveren en implementeren.

Wij zijn online omdat we op deze manier snel, flexibel, effectief en kostenbesparend kunnen werken. Wij werken hybride omdat de zorg soms direct contact vereist.

De OnlineZorginnovator is een netwerkorganisatie, opgericht door Yasna Abegg. Yasna is een dynamische onderneemster met een sterke achtergrond in het implementeren van technologische en procesmatige oplossingen binnen de zorg. Haar vermogen om creatieve oplossingen te ontwikkelen, strategisch te denken en empathisch te luisteren, helpt klanten om op maat gemaakte en effectieve oplossingen te implementeren.

Partners:

dr Jürg Thölke is eigenaar Thölke Consultancy en vanuit deze functie betrokken bij de Onlinezorginnovator. Daarnaast is hij lector voor Authentiek Leiderschap bij Inholland en kerndocent leiderschap bij Nyenrode Business Universiteit. Jürg heeft rijke ervaring in het werken met relationele en systemische processen zoals cultuurverandering en de rol van leiderschap daarin. Hij helpt ons team om vanuit verschillende perspectieven naar oplossingen te kijken.

Astrid van Tongeren, van UrbanKnowmads, is gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en HR. Zij ondersteunt ons regelmatig met het leiden van incompany workshops, train the trainers  en persoonlijke coaching.

Babet Haring heeft de Master Zorg en Welzijn aan de Hogeschool Utrecht met een onderzoek naar de implementatie van zorgtechnologie afgerond en heeft ervaring als fysiotherapeute in het Ziekenhuis. Haar passie voor het verbeteren van zorgprocessen, vooral met de inzet van nieuwe technologieën, gecombineerd met projectmanagementvaardigheden, is van onschatbare waarde voor ons werk.

Als netwerk:

  • Zijn wij praktisch en academisch onderbouwd.
  • Moeten onze activiteiten meetbaar en merkbaar effect hebben op de werkvloer.
  • Hebben wij aandacht voor techniek en mens
  • Harde (bovenstroom) en zachte (onderstroom) aspecten van implementatie
  • Sluiten wij zoveel mogelijk perspectieven in onze aanpak in, in het bijzonder de belangen van de zorgbehoevenden en hun sociale omgeving;